Úticél
Érkezés
Távozás
Granados 83Hilton Vienna Plaza - Bécs, Ausztria 880 €-tól
Barceló SantsHilton Vienna Plaza - Bécs, Ausztria 810 €-tól

Barcelona: hasznos utazási információk

Barcelona: hasznos utazási információk

Tavasztól Barcelona is elérhető a Malévvel

Ahová a Malév március 27-tol hetente négy járatot indít, melyek kedden, csütörtökön, szombaton és vasárnap közlekednek majd.
Barcelona a Malév negyedik spanyolországi célállomása Madrid, Malaga és Palma de Mallorca mellett, a légitársaság tíz év szünet után tér vissza a katalán fovárosba. A Malév új járatával együtt a 2011-es nyári csúcsszezonban már hetente 19 járattal biztosít közvetlen kapcsolatot Budapest és Spanyolország gazdasági, kulturális és turisztikai központjai között.

 

Utazás Barcelonába

Repülőgéppel meglepően olcsó árakon lehet Barcelonába jutni. Budapestről a Wizzair indít fapados járatokat Barcelonába.

Természetesen más légitársaságok is közlekedtetnek Budapestről Barcelonába közvetlen, vagy átszállással igénybe vehető járatokat (pl. Iberia, Vueling), ezek kereséséhez a Pelikán rendszerét ajánljuk.

Akik autóval indulnak útnak, azoknak az oldal autós útvonaltervezője lehet segítségükre.

 

Barcelona repülőtere

Barcelona repülőterérol három módon is a városközpontba lehet jutni.

A legkényelmesebb, leggyorsabb, és természetesen a legdrágább a taxi, 25 Eurót kell fizetni a fuvarért a városközpontba.

Olcsóbb, és szintén kényelmes mód az Aerobus (repülőtéri busz). Ez a barcelonai repülőtér összes terminálja előtt megáll. Napszaktól függően 6-15 percenként jár, és 2009-es árakon 4,25 Euróért (Barcelona Card tulajdonosoknak, a buszon váltva 3,40 Euró, retúrjegy, mindenkinek 7,30 Euró), szállít a központba, a Placa de Catalunya, vagy a Placa Espanya állomáshoz.

RENFE vonatot is igénybe lehet venni. Fél óránként jár, kb. 20 perc alatt ér a központba, a Passeig de Gracia, Barcelona Sants, vagy Clot állomások valamelyikén érdemes leszállni róla, ezeknél van metrócsatlakozás, tovább a belvárosba. A vonatra érvényes a Barcelona Card (így tehát ingyenes lesz az út), az Aerobusra pedig 20% kedvezményt biztosít.

Éjszaka, és hajnalban Yellow Bussal lehet utazni a repülőtérhez, és a repülotértől a Pl. Catalunyáig.

 

Barcelonai közlekedés

barcelonai metró segítségével gyorsan, tiszta, és légkondicionált kocsikban lehet eljutni szinte bárhova a városban: a barcelonai metróhálózat térképe

Ezen kívül Barcelonában természetesen buszok is közlekednek. Az egy utazásra szóló jegyek ára változó, mert Barcelonában zónarendszer van érvényben. Buszjegyeket a buszon is lehet vásárolni, metrójegyek pedig automatákban, vagy a metróállomásokon vehetők.

Travelcard vételénél nincs zónarendszer. Ezek gyakorlatilag napijegyek, 2 (11, 20 Euró), 3 (15,90 Euró), 4 (20,40 Euró), és 5 (24,10 Euró - 2010-es árak) naposak léteznek, metrópénztárakban, turistainformációs központokban lehet őket megvásárolni. Megvásárlása után ingyen vehetők igénybe a barcelonai tömegközlekedési eszközök. Szintén ingyen lehet utazni Barcelona Carddal.

 

Barcelonai turistabusz

Nem rossz ötlet a barcelonai turistabusz használata. 44 megállója, és három útvonala van: piros, kék, és zöld. Megfelelo módszer lehet annak, aki meg szeretné tekinteni Barcelona számos nevezetességét, hiszen a buszról bármelyik megállóban, bármennyi alkalommal le lehet szállni, majd a napijeggyel visszaszállni, ha egy adott látnivalót megnéztük. Ennek ára 1 napra 22 Euró, 2 egymást követő napra pedig 29 Euró, gyermekeknek 14 ill. 18 Euró (2010-es árak). A jegyek a buszon is megvehetők. A turistabuszra szóló jegy felmutatásával több barcelonai nevezetesség, és múzeum is kedvezményesen tekinthető meg.

 

Időjárás, éghajlat

Barcelona éghajlata enyhe mediterrán, ezt a tenger közelsége is befolyásolja. A nyarai melegek, és a telei viszonylag enyhék. Nyári napokon a hőmérséklet gyakran haladja meg a 30 fokot, a hőmérő higanyszála néha 35 foknál is többet mutat. Az utóbbi időben a várost súlyos szárazság sújtja. Augusztusban, a legmelegebb hónapban, a helyiek elmenekülnek a hőség elől. Ősszel kellemes, enyhén melengető napsütést élvezhetnek a Barcelonába utazók, a hőmérséklet ilyenkor 15-20 fok körül van. Télen a hőmérséklet 10-15 fok körül alakul, néha 10 fok alá megy. A leghidegebb hónap január, de gyakran még ilyenkor is ki lehet ülni az éttermek, kávézók teraszára. A várost, az időjárási viszonyok szempontjából, talán március és június között, valamint szeptemberben érdemes meglátogatni, ilyenkor nincs se túl meleg, se túl hideg.

Hívjon minket!
+36 1 801 2100Bécsi szállodák
© 2024. | Minden jog fenntartva

Főoldal | Adatvédelem | Külföldi szállodák | Kapcsolatfelvétel