Úticél
Érkezés
Távozás
Granados 83Hilton Vienna Plaza - Bécs, Ausztria 880 €-tól
Barceló SantsHilton Vienna Plaza - Bécs, Ausztria 810 €-tól

Szabadidő, szórakozás Barcelonában

Szabadidő, szórakozás Barcelonában

Camp Nou

Ellátogatni a világ egyik legnagyobb múltú, és jelenlegi legjobb focicsapatának stadionjába a csapat szurkolóinak szinte kötelezõ program, de az együttesért nem rajongók tetszését is bizonyára elnyeri. Az 1957-ben megnyílt, sok helyen tévesen Nou Campnak hívott stadion 99 ezer nézõ befogadására alkalmas, és ezzel Európa legnagyobb arénájának számít. A futballmérkõzések mellett olyan együttesek, és énekesek barcelonai koncertjeinek adott helyet a Camp Nou, mint a U2, a Pink Floyd, Michael Jackson, Bruce Springstreen, Frank Sinatra, vagy Madonna. A stadiontúra alkalmával az érdeklõdõk meglátogatják a múzeumot, a csapat öltözõjét, a futballpályát, ahol a gyepen is sétálhatnak, a TV-szobába, és egyéb helyiségekbe is ellátogathatnak, és a végén a kezükbe foghatják a Bajnokok Ligája serleget.

Eljutás: 3-as metróvonal: Maria Cristina vagy Les Corts megálló, 5-ös metróvonal: Collblanc vagy Badal megálló

Belépõjegy (2010): Stadiontúra, és múzeumlátogatás: 17,24 Euró

Nyitva tartás: Stadiontúra, és múzeumlátogatás: hétfõ-szombat: 10:00-18:30, vasárnap, és ünnepnapokon: 10:00-14:00

Barcelona Szállás - Camp Nou

 

Barcelona strandjai

4 km hosszan terülnek el Barcelona aranyhomokos, kék zászlós strandjai, így a városnézés mellett fürdésre is lehetõsége van a helyieknek, és a turistáknak.

A legnépszerûbb barcelonai strand a Barceloneta (L4 (sárga) metróvonal, Barceloneta állomás, vagy gyalog a La Rambla végétõl 20 perc). Itt hullámlovaglásra is lehetõsége van a fürdõzõknek. Egy forró nyári napon a felfrissülésrõl a számos tengerparti étterem, és büfé gondoskodik. A strand szép, és jól felszerelt, azonban nyári napokon igen zsúfolt lehet, akik ezt nem szeretik, azoknak érdemes egy másik strandot választani.

Barcelona Szállás - Barceloneta

 

Nova Icaria strand az L4-es (sárga) metróvonal Ciutadella Villa Olimpica megállójától 10 percnyi gyaloglásra van. A város egyik legcsendesebb strandja, népszerû családok, és baráti társaságok körében. Tisztább, és nyugodtabb, mint a Barceloneta. Sportolási lehetõségek is adottak.

Barcelona Szállás - Nova Icaria

 

Mar Bella strandhoz már 20 percet kell gyalogolni, ugyanezen metróvonal Poblenou megállójától. A Mar Bella naturista strand, bár vannak ruhás strandolók is, azonban ruhában napozni itt nem ajánlott.

Barcelona Szállás - Mar Bella

 

Barcelonán kívüli strandokról szólva: igen szép strandok vannak Sitgesben. A Barcelona Sants állomástól mindössze 30 perc vonatozással elérhetõ, Barcelonától 30 km-re lévõ településen 17 remek homokos strand várja a fürdõzõket (az igazat megvallva a barcelonainál szebb, és jobb minõségû strandok találhatók itt). Sitges-szel kapcsolatban megjegyzendõ, hogy a meleg közösség kedvelt nyaralóhelye, és bár csak egy hivatalos meleg strand van, ma már az összes sitgesi strandon megtalálhatóak a melegek.

Barcelona Szállás - Sitges

 

Barcelona Aquarium, és IMAX-mozi

Az IMAX-mozi, és Barcelona akváriuma a gyermekek számára (is) nagy élményt fog nyújtani. A Barcelona Aquariumban 35 akvárium található, melyekben 11.000 tengeri állat (összesen 450 különbözo faj) él. Az akvárium rendelkezik egy 80 méter hosszú, vízalatti csatornával is. Az akvárium szomszédságában van az IMAX Port Vell, így akár fokozhatjuk is az élvezeteket: az akváriumban tett látogatás után megnézhetünk pl. egy félelmetes 3D-s cápás filmet.

Eljutás: Moll d'Espanya del Port Vell. Metró: 3-as vonal: Drassanes állomás. 4-es vonal: Barceloneta állomás.

Belépojegy (akvárium, 2010): Felnotteknek: 17,50 Euró. 4-12 éves gyermekeknek: 12,50 Euró. 60 éven felülieknek 14,50 Euró.

Nyitva tartás (akvárium): Akvárium: 09:30-21:00 (júniusban, és szeptemberben, ill. hétvégéken zárás 21:30-kor, júliusban, és augusztusban zárás 23:00-kor).

Barcelona Szállás - Barcelona Aquarium

 

Teleférico

Barcelona Szállás - Barcelona Aquarium

Hívjon minket!
+36 1 801 2100Bécsi szállodák
© 2022. | Minden jog fenntartva

Főoldal | Adatvédelem | Külföldi szállodák | Kapcsolatfelvétel