Úticél
Érkezés
Távozás
Granados 83Hilton Vienna Plaza - Bécs, Ausztria 880 €-tól
Barceló SantsHilton Vienna Plaza - Bécs, Ausztria 810 €-tól

Nevezetességek Barcelonában

Nevezetességek Barcelonában

Arc de Triomf

Barcelona diadalíve az 1888-as barcelonai világkiállításra épült, és annak fobejárataként funkcionált. A Josep Vilaseca i Casanovas tervei alapján készült diadalív jelentosen különbözik Európa többi diadalívétol, pl. a párizsi Arc de Triomphe-tól. Színes téglái a mór stílusra emlékeztetnek.

Eljutás: Az Arc de Triomf rövid sétára van a Parc de Ciutadellától. Metró: 1-es vonal: Ard de Triomf megálló.

Barcelona Szállás - Arc de Triomf

 

La Rambla

Barcelona fo sétálóutcája a széles és hosszú La Rambla, amelyet csodás platánsor szegélyez. A sétálóutca mindig tele van helyiekkel, és turistákkal. A La Rambla sétálóutcán kávézók, butikok, üzletek, trafikok, és piacok találhatók. A korzózókat komédiások, zsonglorök, és mutatványosok is szórakoztatják.

Eljutás: 1-es, 6-os, 7-es metró: Catalunya megálló.

Barcelona Szállás - La Rambla


Gótikus negyed / Barri Gothic

Barcelona gótikus negyede a város óvárosának a központi része. Számos középkori épület van itt, valamint néhány még régebbi, a római idokbol származó, a római városfal maradványai is felfedezhetok. A gótikus negyed egy labirintusra emlékeztet: a szuk, kanyargós utcák terekbe nyílnak, melyek különleges, igazi középkori atmoszférát adnak a helynek. A turista minden sarkon valamilyen meglepetésbe botolhat, valamilyen érdekességgel találkozhat: egy templommal, egy palotával, egy múzeummal, egy képtárral, vagy egy tapas-bárral, vagy egy kávézóval.

Eljutás: 1-es, és 3-as metró: Catalunya megálló. 2-es, és 4-es metró: Urquinaona megálló.

Barcelona Szállás - Gótikus negyed / Barri Gothic

 

Barcelona - Grácia

A L'Eixample negyedbol kijövet azt vesszük észre, hogy a széles sugárutakból egyszercsak keskeny labirintusszeru utak következnek. A legélénkebb és legnyüzsgobb terek a : Placa de la Virreina, Placa de la Sol.

A Grácia negyed már kevésbé büszkélkedhet megannyi építészeti remekmuvel, mint a korábbi városrészek. Ettol függetlenül itt is akad jó néhány, melyre érdemes figyelmet szentelni. Casa Vicenc Gaudí egyik kora munkássága. Egy mór stílusú, tornyos lakóház ez. A különleges csempéket a megbízó tégla és csempegyárából hozatták. Így már Gaudínak csak valami fantasztikusat kellett alkotnia. Amit mint már késobbi munkáit is sikeresen megoldott. A Parc Güell a világ legérdekesebb, legelbuvölobb parkja, ahol is a mu természetesebbnek hat a természetesnél. Barcelona egyik legfontosabb látványossága egy mesevilágba kalauzol bennünket. A népszeru park egy fejlesztési terv részeként indult. Eusebi Güell egy 17 hektáros fákkal borított területet vásárolt meg, hogy egy kis várost hozzon létre mai értelemben egy lakóparkot tehetosebb emberek részére. Tervei megvalósításához mi sem volt természetesebb, hogy Gaudít kérte fel. Viszont bizonyos mértékben a terv kudarcba fulladt, mert nem sikerült eladniuk a lakóházakat, így az építkezést abbahagyták, de viszont Gaudí ekkorra már 3 km hosszú utat, sétányokat, tereket hozott létre. 8 évre rá a város felvásárolta a területet és egy közparkot hozott létre. A park legnépszerubb pontja a fobejáratnál lévo, színes csempedarabokkal ékesített lépcso, középpontjában a sárkányszeru gyíkkal. A másik híres része a parknak a Gran Placa Circular ezt a teret „a világ leghosszabb padja" szegélyezi. A színes, kanyargós pad, a Banc de Trencadís kígyóként csavarodik a tér körül. A hely második csodája a tér alatt lévo oszloperdo, melyet 84 oszlop tartalmaz, neve Sala Hipóstila. Mennyezetén Jujol színes mozaikalakzatai láthatók. A park kiválóan alkalmas a kikapcsolódásra, sétára, szemlélodésre. A fobejáratnál térképek jelzik a sétautakat.

 

Hospital de Sant Pau / Szent Pál kórház

Lluís Domenech i Montaner alkotása szintén a világörökség része. Az 1901 és 1930 között katalán modernista stílusban épült, 100.000 négyzetméteren elhelyezkedo komplexum jelenleg is kórházként funkcionál, de azt tervezik, hogy a jövoben múzeummá alakítják.

Eljutás: 5-ös metró: Hospital de Sant Pau megálló.

Belépo: Ingyenes belépés

Nyitva tartás: 10:00-13:00

Barcelona Szállás - Hospital de Sant Pau / Szent Pál kórház


Torre Agbar

A modern épületek kedveloi nem hagyhatják ki a Torre Agbar megtekintését. A 144 méter magas (ezzel Barcelona 3. legmagasabb épületének számító), Jean Nouvel által tervezett felhokarcoló építése 2005-ben fejezodött be. Éjjeli kivilágításáról 4500 LED gondoskodik. A Torre Agbar jelenleg a Vízmuvek irodaházaként funkcionál.

Eljutás: 1-es metró: Glories megálló

Barcelona Szállás - Torre Agbar

 

Palau de La Música Catalana /A Katalán Zene Palotája

A Katalán Zene Palotája Barcelona egyik legfontosabb modernista alkotása. Gaudi és Cadafalch mellett a harmadik ismert katalán modernista építész, Lluís Doménech i Montaner muve. A koncertterem 1905-1908 között épült, és 1909-ben építészeti díjat kapott Barcelona Város Tanácsától. 1982-1989 között az épületet jelentosen felújították, és 1997-ben az UNESCO Világörökség részévé választották. Ma évente több, mint fél millió ember látogat a Katalán Zene Palotájába komolyzenei koncerteket hallgatni.

Eljutás: Cím: Calle de Sant Pere Mes Alt 11. 1-es, 4-es metró: Urquinaona megálló.

Barcelona Szállás - Palau de La Música Catalana /A Katalán Zene Palotája

 

Casa Batlló

A Passeig de Gracia 43 alatt található szecessziós ház 1905-1907 között épült Gaudi, és Josep Maria Jujol tervezésében, és szintén a világörökség része. A Barcelona egyik igen elokelo negyedében álló lakóépület eredetileg egy középosztálybeli család számára készült. A Casa Battlóra nézve úgy tunhet, hogy a tervezok célja nem más volt, minthogy az egyenes vonalakat teljes mértékben mellozzék. A két híres Gaudi épület, a Casa Batlló, és a Casa Milá a híres barcelonai sugárúton, a Passeig de Gracián található, amelyrol önállóan is érdemes megemlékezni. Ez Barcelona legszebb, és legimpozánsabb sugárútja, a katalán város Champs-Elysées-je, vagy Andrássy útja. Az Avenida Diagonaltól a Placa Catalunyig húzódó sugárúton találhatók a legjobb boltok, üzletek, éttermek, és kávéházak - persze mind nagyon drágák. Gaudi két épületén kívül más fantasztikus modernista alkotások is találhatóak itt. A 20. század elso felében épült házak lakói Barcelona leggazdagabb polgárai voltak.

Eljutás: 2-es, 3-as, és 4-es metró: Passeig de Gracia megálló, Calle Aragó-Rambla Catalunya kijárat.

Belépo (2010): Elso szint: 11 Euró. Második szint: 11 Euró. Teljes épület: 18 Euró.

Nyitva tartás: 9:00-20:00

Barcelona Szállás - Palau de La Música Catalana /A Katalán Zene Palotája

 

Casa Milá

Híres nevezetesség Barcelonában, tehát természetesen ismét Gaudi muve, és ugyancsak az UNESCO Világörökség része. Kobánya, vagy La Pedrera néven is ismert a Passeig de Grácia 92. szám alatt lévo lakóház. A Casa Miliá Gaudi utolsó lakóháza, melyet egy gazdag textilgyáros, Roger Segimon de Milá megrendelésére tervezett, és 1905-tol 1907-ig épült. Ebben az öt emeletes bérházban valósítja meg Gaudi leginkább a természet és az építészet összeolvasztását - mintha egy lepusztult, barlangos hegyet látnánk. A teton lévo kémények pedig a szürrealista szobormuvészet elofutárainak számítanak. A Casa Milá gyakorlatilag mindennek az ellenkezoje, mint amit szokványos építészetnek ismerünk. Érdekesség, hogy a Casa Milát terv nélkül, csupán vázlatok alapján építették fel.

Eljutás: 3-as metró: Diagonal megálló. Busz: 7, 16, 17, 22, 24, 28.

Belépojegy (2010): 9,50 Euró. Diákoknak: 5,50 Euró.

Nyitva tartás: November-február: 09:00-18:30. Március-oktbóer: 09:00-20:00.

Barcelona Szállás - Palau de La Música Catalana /A Katalán Zene Palotája

 

Barcelonetta

A legnépszerûbb barcelonai strand a Barceloneta (L4 (sárga) metróvonal, Barceloneta állomás, vagy gyalog a La Rambla végétõl 20 perc). Itt hullámlovaglásra is lehetõsége van a fürdõzõknek. Egy forró nyári napon a felfrissülésrõl a számos tengerparti étterem, és büfé gondoskodik. A strand szép, és jól felszerelt, azonban nyári napokon igen zsúfolt lehet, akik ezt nem szeretik, azoknak érdemes egy másik strandot választani.

Barcelona Szállás - Barceloneta

Hívjon minket!
+36 1 801 2100Bécsi szállodák
© 2024. | Minden jog fenntartva

Főoldal | Adatvédelem | Külföldi szállodák | Kapcsolatfelvétel