Úticél
Érkezés
Távozás
Granados 83Hilton Vienna Plaza - Bécs, Ausztria 880 €-tól
Barceló SantsHilton Vienna Plaza - Bécs, Ausztria 810 €-tól

Templomok, katedrálisok Barcelonában

Templomok, katedrálisok Barcelonában

La Sagrada Familia / A Szent Család Temploma

A Szent Család temploma 2006-ban Spanyolország leglátogatottabb fizetos turisztikai látványossága volt - több, mint 2,3 millió turista nézte meg belülrol, amivel megelozte a madridi Prado múzeumot. Gaudi élete fo muvének tekintette, 40 évet dolgozott rajta, és 15 évet kizárólag a Szent Család Templomával foglalkozott. A Sagrada Familia több, mint 100 éve épül (Gaudi 1883-ben kezdte el tervezni), elkészülte után a világ legmagasabb temploma lesz. A tervek szerint 2026-ra, Gaudi halálának 100. évfordulójára fejezik be építését. A Szent Család templomot XVI. Benedek pápa 2010. november 7.-én szentente fel, és nyilvánította bazilikává. Ebbol az alkalomból misét is celebrált, amely a templomban tartott elso szentmise volt. Amikor Gaudit a rendkívül hosszú kivitelezésrol kérdezték, o állítólag csak ennyit mondott: "Az ügyfelem nem siet." Mint Gaudi több más alkotása, a Sagrada Familia is a Világörökség része. A bazilika az organikus építészet mintájának számít, de sorolják a szecesszióhoz, és a kubizmushoz is.

Eljutás: 2-es, és 5-ös metró: SagradaFamilia megálló

Belépo (2010): 12 Euró. Diákoknak 10 Euró.

Nyitva tartás: Áprilistól szeptemberig 9:00-20:00. Októbertol márciusig 9:00-18:00

Barcelona Szállás - La Sagrada Familia / A Szent Család Temploma
 

Katedrális / La Seu

A gótikus negyed központjában magasodik Barcelona gótikus katedrálisa, melynek építése a 13. században kezdodött, de csak a 19. századra fejezodött be. Helyén már a római idokben, 343-ban is egy bazilika állt ezt a mórok 985-ben lerombolták. A katedrális elotti téren vasárnaponként, délben, a Franco-diktatúra alatt betiltott tradicionális katalán Sardana táncot lehet megtekinteni.

Eljutás: 1-es, és 3-as metró: Catalunya megálló. 2-es, és 4-es metró: Urquinaona megálló.

Barcelona Szállás - Katedrális / La Seu

 

Tibidabo

A Barcelona északnyugati részén lévo, 512 méter magas Tibidabo-hegyrol fantasztikus kilátás nyílik a városra. Nevét onnan kapta, hogy a katalán legenda szerint az ördög itt kísértette meg Krisztust, ezt mondta neki: "neked adom", latinul "tibi dabo". A kilátáson kívül az idelátogatókat Barcelona legrégebbi vidámparkja is szórakoztatja (belépojegy 2010-ben: 25 Euró, 120 cm alattiaknak 9 Euró, 90 cm-nél alacsonyabb gyermekeknek ingyenes). A Tibidabo tetején egy csodálatos katolikus templom, a Temple de Sagrat Cor áll, amely Barcelona nagy részérol látható. Egy futurisztikus kinézetu tv-torony, a Torre de Collserola is a Tibidabo része. A 288,4 méter magas, a tengerszínt felett 445 méterrel álló tornyot az 1992-es nyári olimpiai játékokra építették. A 135 méter magasságban lévo 10. emelete látogatható, így ez Barcelona legmagasabban lévo kilátópontja, ha összeadjuk, ez azt jelenti, hogy ekkor 580 méterrel vagyunk Barcelona felett! A kilátószint körpanorámát nyújt, tiszta idoben akár 70 km-re is ellátni innen.

Eljutás a Tibidabora:

Elso mód: FGC metró, L7-es vonal (a Placa de Catalunya állomástól indul). Majd a végállomástól (ez a Placa del Dr. Andreau) kék villamossal, utána siklóval. Második lehetoség: S1, és S2 metróval (ezek is a Placa de Catalunyától indulnak) a Peu del Funicular állomásig, ezután innen Funicular de Vallvidrera siklóval, a Vallvidrea Superior állomásig, majd 111-es busszal. Harmadik lehetoség: Placa de Catalunyától közvetlenül, Tibibussal.

Barcelona Szállás - Tibidabo

Hívjon minket!
+36 1 801 2100Bécsi szállodák
© 2022. | Minden jog fenntartva

Főoldal | Adatvédelem | Külföldi szállodák | Kapcsolatfelvétel